Изработка на уебсайт

Приложения за Facebook страници

SEO оптимизация

Поддръжка на фирмен сайт

Оптимизация на сайт - подбор на ключови думи

Оптимизация на сайт - подбор на ключови думи

Въпреки че от Google анонсираха още преди няколко години , че за тях ключовите думи използвани в мета таг няма да бъдат повече фактор за по -доброто класиране на сайт в резултатите от търсене, все пак те още оказват влияние върху оптимизацията. Доста колеги, включително и ние в някои от проектите ни изключихме keywords таг-а като задължителен атрибут с което обаче обръщаме гръб на останалите търсачки които все още го ползват като ориентир за това за какво се отнася сайта. И ако в днешни дни алгоритъма на Гугъл му позволява да чете съдържанието на сайта, да го анализира, сравнява с подобно в интернет и накрая да го оцени по полезност, то останалите търсачки разчитат на гореописаните атрибути.. Както по-горе споменах обаче дори и за Гугъл те оказват значение по един малко по различен начин - ключовите думи включени в съдържанието на сайта и евентуалните препратки които правят или от които са достигнати. Съотнесени към останалата част на съдържанието на страницата в която се намират и поведението на потребителя след като е бил препратен към тях или от тях изграждат цялостната картина за полезност което пряко рефлектира в резултатите от търсене в Google по подобни ключови думи. Разбира се би било смешно ако сведем поведението на гугъл до анализ само на гореописаното. Има толкова много други фактори които сформират оптимизацията на сайт до успешна или не чак толкова като например on и offpage оптимизацията на сайта, снимков и видео материал публикуван на страницата, връзки със социалните мрежи, скорост на зареждане на сайта и много други.

Как да изберем подходящите ключови думи за сайта ни?

До неотдавна когато препращането на потребител от Гугъл беше видимо с какво търсене потребителя пристига в сайта ни и от Google официално предоставяха информация за месечното търсене по ключови думи, то не беше толкова трудно за всеки който се занимава с оптимизация на сайт да вземе решение на кои ключови думи да акцентира в съдържанието на дадена страница. От както резултатите от търсене минават през https протокол тази информация е неналична и оптимизаторите виждат единствено обобщени данни за посещения по ключови думи. Така или инъче за да поддържат своята политика за реклама на принципа pay per click гугъл предоставят подобна информация за броя на търсене по ключова дума както и предложения за такива на своите рекламодатели с оглед по доброто позициониране на рекламата както и по-висока ефективност от рекламата / PPC rate.

Потърсете в интернет за keyword research tool или просто си направете акаунт като рекламодател в adwords.google.com за да ползвате наличната информация.

Бизнес регистър

За връзка с нас ползвайте следните:

Пишете ни Намерете ни във Facebook Пишете ни на Skype Намерете ни в Google +

Моб: 0889 77 87 88